Recepten

We hebben een aantal heerlijke gezonde recepten voor je uitgezocht. Eet smakelijk!

Kip met bleekselderij

Ingrediënten:

  • 125 gram kipfilet
  • 175 gram bleekselderij
  • 75 gram champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Peper

Bereiding:

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderij 3 min, laat de bleekselderij uitlekken
  • Dep de kipfilet droog met keukenpapier
  • Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kipfilet goudbruin in 5 min
  • Voeg de champignons toe en roerbak tot ze vocht loslaten
  • Roer de bleekselderij en paprikapoeder erdoor heen
Kabeljauw uit de oven

Ingrediënten:

  • 125 gram kabeljauw
  • 60 gram courgette
  • 60 gram champignons
  • 60 gram tomaat
  • 60 gram prei

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de courgette in blokjes, de prei in ringen en halveer de champignons en tomaat
  • Leg de kabeljauw op een stukje aluminiumfolie
  • Kruid de kabeljauw met tijm en peper
  • Leg hierop de gemengde groenten
  • Bestrooi het met bieslook en peper
  • Vouw het aluminiumfolie als een pakketje dicht en laat 30 minuten in de oven gaar worden
Salade met gerookte kipreepjes

Ingrediënten:

  • 100 gram gerookte kipfilet
  • 150 gram slamix (gemengde sla)
  • 50 gram komkommer
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel verse dille
  • Peper

Bereiding:

  • Snij de gerookte kipfilet in blokjes of in reepjes
  • Tomaten wassen en halveren
  • Komkommer wassen en klein snijden
  • Dille fijn knippen
  • Slamix mengen met de gerookte kip, dille, tomaatjes, komkommer en olie
Spinaziesalade met omelet

Ingrediënten:

  • 150 gram spinazie
  • 100 gram komkommer
  • 1 ei, geklopt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bieslook
  • Peper

Bereiding:

  • Was de spinazie in ruim koud water en laat in een vergiet uitlekken’
  • Was de komkommer snij hem klein
  • Voeg de komkommer, spinazie en bieslook samen
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan
  • Schenk het geklopte ei in een pan en verdeel over de bodem. Bak de omelet tot hij net gestold is
  • Breng de omelet op smaak met peper
  • Snij de omelet in dunne reepjes en leg op de salade
Gegrilde tonijn met broccoli en bloemkool

Ingrediënten:

  • 125 gram tonijn
  • 125 gram broccoli
  • 125 gram bloemkool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel koriander
  • Peper

Bereiding:

  • Kook de broccoli en de bloemkool in kokend water beetgaar
  • Verwarm de grill
  • Bestrijk de tonijn met de olie en bestrooi met peper en koriander
  • Gril de vis 3-5 minuten
Kipfilet met champignons en paksoi

Ingrediënten:

  • 125 gram kipfilet
  • 125 gram champignons
  • 125 paksoi
  • 1-2 theelepels kerriepoeder
  • Peper

Bereiding:

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Halveer de champignons en snij de paksoi in grote stukken
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak het vlees in 8 minuten bruin en gaar
  • Voeg de champignons, paksoi  en kerriepoeder toe en wok nog 3-5 minuten
  • Breng het gerecht op smaak met peper
Forel uit de oven

Ingrediënten:

  • 125 gram forel
  • 100 gram courgette
  • 75 gram champignon
  • 75 gram tomaat
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snij de courgette, champignons en tomaten in blokjes
  • Meng de champignons met de tomaat, olie en cayennepeper
  • Vul de forel met het mengsel
  • Verdeel de courgette over de forel in een ovenschaal
  • Maak op smaak met peper
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 min bruin en gaar
Courgette lasagne met schelvis en broccoli

Ingrediënten:

  • 125 schelvis
  • 100 gram courgette
  • 50 gram broccoli
  • 3 romatomaatjes
  • 3 bosuitjes
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Kerriepoeder naar smaak
  • Peperchilipoeder naar smaak
  • 1 theelepel verse tijm
  • Handje vol verse basilicum, gescheurd

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Kook de broccoli in circa 10 minuten beetgaar, spoel af met koud water  en laat uitlekken
  • Schaaf met een kaasschaaf de courgette in brede plakken
  • Snij de kastanjechampignon in kwarten, de romatomaatjes in stukjes, de bosuitjes en sjalotje in ringen en pers de knoflook
  • Verdeel de vis in gelijke stukken en wrijf ruim in met peper, evt. chilipoeder en de tijm. Zet weg om de smaken in te laten trekken
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok, voeg het sjalotje en de kerriepoeder toe. Roer goed door. Voeg de knoflook toe en laat even zachtjes bakken (5 min op laag vuur)
  • Voeg de kastanjechampignons toe en zet het vuur iets hoger zodat het water verdampt
  • Voeg na 5 minuten de romatomaatjes en de basilicum toe en laat alles een paar minuten pruttelen
  • Vul een ovenschaal als volgt: laag broccoli, laag champignon-tomaat, stukken vis, plakken courgette tot alles op is. Eindig met de courgette en bestrooi nog met wat tijm en olie
  • Zet in de oven en laat 30-40 minuten gaar worden (gebruik zo nodig de laatste 5-10 minuten de grill om de bovenkant te kleuren)
Gegrilde tong met spinazie

Ingrediënten:

  • 125 gram tongfilet
  • 250 gram spinazie
  • 1 theelepel rozemarij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper

Bereiding:

  • Verdeel de olijfolie over de vis en bestrooi deze met peper en rozemarijn
  • Verwarm een grillpan, rooster de vis ongeveer 15 minuten. Keer regelmatig om
  • Kook de spinazie in ongeveer 3-4 minuten
Tilapiafilet met tomaat en courgette

Ingrediënten:

  • 125 gram tilapiafilet
  • 2-3 tomaten
  • 150 gram courgette
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel knoflookpoeder of een klein teentje knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper

Bereiding:

  • Snij de vis in blokjes en marineer met ½ eetlepel olijfolie, peper, ½ theelepel knoflookpoeder, tijm en dille
  • Snij de tomaten en de courgette in blokjes
  • Wok in een ½ eetlepel olijfolie de vis in ongeveer 7 minuten gaar
  • Voeg de tomaten, courgette en de rest van de kruiden toe en maak verder op smaak met peper
Tonijn met gemengde groenten

Ingrediënten:

  • 250 gram gemengde groenten (champignon, spruitjes, prei of kies een anders uit de lijst)
  • 125 gram tonijn op water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel rozemarij
  • Peper

Bereiding:

  • Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes, blokjes of plakjes
  • Verhit de olijfolie in de pan in roerbak hierin de groenten ongeveer 5 min
  • Voeg de tonijn toe en laat deze even meebakken
  • Voeg de rozemarijn toe en maak op smaak met peper
Kipfilet met spitskool

Ingrediënten:

  • 125 gram kipfilet
  • 250 gram spitskool (of witte kool)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper

Bereiding:

  • Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kipfilet goudbruin
  • Voeg de spitskool toe en plaats de deksel op de pan
  • Schenk er eventueel een scheutje water bij en verwarm dit 5 minuten
  • Maak op smaak de kerriepoeder, paprikapoeder en peper
Gemarineerde tempé met champignons en cherrytomaatjes

Ingrediënten:

  • 125 gram champignons
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 125 gram tempé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 takje peterselie
  • Peper

Bereiding:

  • Snij de tempé in blokjes
  • Veeg de champignons schoon
  • Halveer de champignons en de cherrytomaatjes
  • Tempe, champignons, cherrytomaatjes, knoflook, olijfolie, peterselie, Italiaanse kruiden en peper door elkaar mengen en ongeveer 1 uur laten staan
  • Hierna het geheel ongeveer 5 minuten wokken
Gerookte kip met andijvie

Ingrediënten:

  • 125 gram gerookte kip
  • 200 gesneden andijvie
  • 50 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper

Bereiding:

  • Snij de gerookte kip in blokjes
  • Snij de champignon in plakjes en roerbak samen met de andijvie voor ongeveer 5 minuten in de olijfolie
  • Voeg de knoflook en de kruiden toe, roerbak nog ongeveer 5 minuten
  • Voeg als laatste de kipblokjes toe
Zeewolf met andijvie

Ingrediënten:

  • 125 gram zeewolf
  • 250 gram andijvi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • Peper

Bereiding:

  • Snij de zeewolf in blokjes
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de zeewolf in ongeveer 5 minuten
  • Voeg na 3 minuten de andijvie toe en bak deze nog 2 minuten mee
  • Voeg de tijm toe en maak op smaak met peper
Kipfilet met knapperige spruitjes en kastanje champignons

Ingrediënten:

  • 125 gram kipfilet
  • 125 gram spruitjes
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Peper

Bereiding:

  • Snij de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met de peper en paprikapoeder
  • Kook de spruitjes in ruim water beetgaar in ongeveer 8 minuten, giet af en laat staan in de pan
  • Verwarm de olijfolie op een laag vuurtje en bak zachtjes de sjalot, voeg de reepjes kipfilet toe en de knoflook en bak bruin in 5-7 minuten
  • Voeg de champignons toe en de Provençaalse kruiden toe en sluit de pan met een deksel en laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste de spruitjes toe, zet het vuur hoger en schep om tot het vocht ingedampt is
  • Maak op smaak met peper
Lauwe salade van witlof met gebakken reepjes pangasiusfilet

Ingrediënten:

  • 125 gram pangsiusfilet
  • 250 gram witlof
  • 1 eetlepel (verse) bieslook
  • 1 eetlepel (verse) dille
  • 1 theelepel sojasaus (natriumarm)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper

Bereiding:

  • Snij de witlof in repen
  • Meng de witlof in een kom met de sojasaus en peper
  • Snij de vis in reepjes, bestrooi ze met peper en kerriepoeder
  • Bak de vis snel bruin in de olijfolie
  • Bak in de zelfde pan de witlof op matig hoog vuur (eerst met deksel op de pan zodat het vocht loslaat, daarna zonder deksel tot het rauwe eraf is) 4-5 minuten. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen
  • Vermeng de witlof in een kom met de azijn en schep daarna op een groot bord
  • Leg voorzichtig de vis erop en garneer het met de groene kruiden en pijnboompitten
Gevulde koolrolletjes met tomaat en ei (vegetarisch)

Ingrediënten:

  • 150 gram spitskool of groene kool
  • 50 gram prei
  • 2 roma tomaten
  • 50 gram courgette
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Snufje chilipoeder
  • Peper
  • cocktailprikkers

Bereiding:

  • Pureer de tomaat met een blender
  • Haal een aantal bladeren los van de kool en was
  • Snij de prei in ringen
  • Kook de koolbladeren in ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn en opgerold kunnen worden
  • Houd de bladeren warm (bij. op een afgedekt bord)
  • Verhit in een pan de ½ eetlepel olijfolie voeg hier de helft van de knoflook, de gepureerde tomaat en de Italiaanse kruiden aan toe. Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen
  • Kook de eieren half hard, laat afkoelen en pel ze
  • Leg de eieren voorzichtig in de tomatensaus en verwarm gedurende 5 minuten door
  • Schep af en toe wat saus over de eieren zodat ze rood kleuren
  • Verhit de rest van de olijfolie en fruit de prei zachtjes met de resterende knoflook en kerrie. Voeg daarna de courgette toe en een snufje chilipoeder
  • Roer alles goed door en zet een deksel half op de pan. In ongeveer 6 minuten is de courgette gaar
  • Leg op je bord een bedje van prei en courgette
  • Leg op elk koolblad een ei met wat tomatensaus en vouw het blad dicht. Steek het eventueel vast met een cocktailprikker. Leg het opgevouwen koolblad op het bedje van prei en courgette
Kalkoenfilet met prei en bleekselderij

Ingrediënten:

  • 125 gram kalkoenfilet
  • 125 gram prei
  • 125 gram bleekselderij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder

Bereiding:

  • Snij de kalkoenfilet in blokjes
  • Snij de prei en bleekselderij
  • Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de kalkoen goudbruin
  • Voeg de prei, bleekselderij en kerriepoeder toe
  • Stoof 20 minuten met de deksel op de pan
  • Maak op smaak met peper
Vispakketje met prei

Ingrediënten:

  • 125 gram tilapiafilet
  • 250 gram prei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • Peper

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 200° C.
  • Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper
  • Was de prei en snij brede schuine ringen
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 3 minuten, breng op smaak met peper
  • Verdeel de prei over een stuk bakpapier en leg de vis op de prei
  • Vouw het bakpapier tot een pakketje leg op de bakplaat
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het vispakketje in 20 minuten gaar
Gestoomde koolvis met spruitjes

Ingrediënten:

  • 125 gram koolvisfilet
  • 250 gram spruitjes
  • ½ theelepel tijm
  • Peper
  • Theelepel laurier

Bereiding:

  • Spruitjes schoonmaken
  • Visfilet bestrooien met peper, laurier en tijm
  • Spruitjes in een laagje kokend water in ongeveer 8 minuten gaarkoken
  • Tegelijkertijd de vis in een vergiet of stoommand leggen en deze boven de pan met   spruitjes hangen. Deksel op vergiet of stoommand leggen en vis in 8 min gaar stomen
  • Spruitjes afgieten
Facebook
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide
Laat je inspireren

Laat je inspireren

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en aanbiedingen & ontvang recepten en motivatie van Consulinn.

Je hebt je ingeschreven!

//]]>