Klik op één van de onderstaande vragen voor meer informatie

Waarom zou ik?

Niet alleen, omdat je het wilt (zonder wil gaat het niet), maar ook omdat het zicht op succes helder is (zie de vraag naar de voordelen verderop). Dat komt door je wil én door de producten, maar de ervaring leert dat vooral de begeleiding doorslaggevend is. ‘Samen sta je sterk’ geldt zeker bij het gevecht tegen de kilo’s. Gebrek aan begeleiding of gebrekkige begeleiding zou – zeker ook aan het eind van je dieet – het beruchte jojo-effect ten slotte toch nog de kans geven om toe te slaan. Daar zijn we heel alert op en samen zorgen we ervoor dat je  streefgewicht ook je blijvend gewicht is.

Wat is het jojo-effect?

Dit is het verschijnsel dat vaak als negatief kenmerk aan diëten wordt geplakt: het is de voortdurende afwisseling tussen gewichtsafname en –toename, tijdens of na een dieet. Je hebt al begrepen dat ons systeem en onze werkwijze dit jojo-effect geen kans geeft. Dit komt óók door het speciale afbouwprogramma, wat tegelijkertijd een opbouwprogramma is: je vervangt je dieet door nieuwe en verantwoorde voedingsgewoonten, waarmee je ervoor zorgt dat het behaalde streefgewicht je gewicht blijft. Daarin spelen begeleiding en voedingsadviezen natuurlijk een grote rol.

Wat zijn de voordelen van dit dieet?

Het grote voordeel is eigenlijk dat alles uiteindelijk gericht is op gewichtsbeheersing. Je doel (een bepaald aantal kilo’s kwijt) zal je wel halen, maar waar het om gaat, is uiteindelijk ook dat gewicht te behouden (zie: ‘jojo-effect). Daar zeker is professionele begeleiding van groot belang.

Een ander voordeel is de duidelijkheid van het dieet:
– je vervangt je ‘normale’ voeding door onze producten
– je eetmomenten beperken zich in de meeste gevallen tot drie keer per dag
– daarnaast mag je niets eten (in het totaalprogramma)
– je hoeft geen calorieën te tellen

Ook helder is de hoeveelheid water die je moet drinken: minimaal 2,5 liter per dag. Op die manier voer je de afvalstoffen af die het gevolg zijn van het afbreken van de vetvoorraad. Drink je te weinig water, dan zal dit onmiddellijk een negatieve invloed hebben op de gewichtsafname.

 

Hoe moeilijk is het?

Ondanks alle voordelen die hiervoor zijn opgesomd, een dieet volgen is natuurlijk nooit gemakkelijk, omdat het je bepaalde dingen verbiedt. En – erger nog – dat zijn vaak net dingen zijn, die een (te) grote rol in je leven hebben gespeeld. Denken aan je doel en aan de trots die je mag verwachten, als je dat doel bereikt, helpen je je erdoorheen te slaan. Maar er is nog iets: je doet het niet alleen! Wij zijn meer dan alleen productenverstrekkers; we hélpen écht! Of je dat nu coachen noemt of begeleiding of tips verstrekken, het maakt niet uit, maar je zult een hoop steun ervaren. En die trots aan het eind van de rit … delen we.

Waarom zou ik dat dieet bij jullie volgen?

In de eerste plaats zeggen mensen dat ze dankbaar zijn voor het luisterend oor dat we bieden (het is niet niets waar je aan begint en daar liggen soms pijnlijke herinneringen onder), maar vooral de praktische begeleiding (o.a. veel tips) en de invulling van het blijvend resultaat bepalende na-traject worden veel genoemd (en geschreven: zie Cliëntenreacties).

O ja, en er wordt veel gelachen, wat natuurlijk niet al te moeilijk is, als de resultaten zichtbaar worden (en reken maar dat dat het geval zal zijn). En ook je coach heeft de strijd tegen haar gewicht gevoerd en … gewonnen. Je praat dus met iemand die je problemen (her)kent en je daardoor goed kan bijstaan in jóúw strijd.

Hoe vaak zie ik mijn coach?

In het begin zien we elkaar één keer per week, maar – afhankelijk van de situatie – kunnen de contacten in een later stadium worden verminderd tot eens in de veertien dagen, als dat je beter uitkomt. Bij elk contactmoment wordt er gewogen (alleen schoenen en kousen/sokken uit) en  uiteraard bespreken we dan de resultaten

Hoeveel geld ben ik kwijt?

Dat hangt van je berekening af. Immers, trek je de kosten af van al het andere wat je normaliter eet (ook tussendoor!!!), dan kom je tot een ander kostenplaatje dan alleen de productkosten te rekenen.
Zonder de genoemde aftrek investeer je in je gewenst gewicht (én in je gezondheid!) ongeveer € 50 per week, je betaalt voor de producten. Dus je moet nu zelf even rekenen om de échte kosten vast te stellen en dan zal blijken dat dit bedrag dicht in de buurt zit van wat je normaliter aan je voeding uitgaf.

Als je ervoor kiest om na je dieet nog steeds langs te gaan bij je coach/diëtist, dan betaal je €25,- per consult.

Wat doe ik met dat etentje van kantoor?

Je kent het antwoord: zie de vraag naar de voordelen. Maar als je het eten niet centraal stelt en voor de gezelligheid gaat (of om te netwerken), waarom zou je dan niet een dieetproduct meenemen? Wil je echter niet dat collega’s weten van je strijd tegen je gewicht, dan … ben je helaas verhinderd.